godlo.png
Szkoły praktycznych umiejętności
Szkoła praktycznych umiejętności i dobrych kwalifikacji w powiecie ostrołęckim PDF Drukuj Email
Wpisany przez Administrator   
poniedziałek, 27 listopada 2017 15:16

 

Zapraszamy do udziału w projekcie realizowanym przez Stowarzyszenie Aktywnego Wspierania Gospodarki w partnerstwie z Powiatem Ostrołęckim, Gospodarstwem Hodowlanym Marek Piórkowski i Kurpiowskimi Zakładami Mięsnymi Kadzidło pn. „Szkoły praktycznych umiejętności i dobrych kwalifikacji w powiecie ostrołęckim”. Projekt realizowany jest w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Mazowieckiego na lata 2014-2020 Osi X Edukacja dla rozwoju regionu, Działanie 10.3 Doskonalenie zawodowe, Poddziałanie 10.3.1 Doskonalenie zawodowe uczniów. Współfinansowany jest ze środków UE - Europejskiego Funduszu Społecznego, Zasięg terytorialny Projektu – województwo mazowieckie, powiat ostrołęcki, gmina Ostrołęka. Okres realizacji projektu: od 01.08.2017 r. do 30.09.2018 r.

 

1. CEL PROJEKTU:

Celem głównym projektu jest wzrost szans na zatrudnienie 43 uczniów z Zespołu Szkół Powiatowych w Kadzidle oraz 30 uczniów i 30 słuchaczy z Zespołu Szkół Powiatowych w Baranowie poprzez realizacje i wsparcie odpowiadające na indywidualne zapotrzebowanie szkół oraz dopasowanie do aktualnych potrzeb pracodawców, poprzez diagnozę potrzeb rozwojowych i edukacyjnych uczniów w kontekście ich kariery edukacyjno-zawodowej w szczególności w sektorze rolno - spożywczym, realizację działań ukierunkowanych na podniesienie umiejętności i kompetencji zawodowych ucznia, rozwój bazy dydaktycznej szkoły w terminie 01.08.2017- 30.09.2018.

2. WARUNKI UCZESTNICTWA W PROJEKCIE:

- wiek i miejsce zamieszkania: uczniowie Technikum klas I- VI w wieku 16-19, w roku szkolnym 2017/2018. Uczniowie to osoby fizyczne mieszkające i/lub pracujące i/lub uczące się na terenie woj. mazowieckiego w rozumienie KC.

Kryteria formalne (kryteria obligatoryjne 0-1 pkt):

uczeń ZSP w Kadzidle odbywający kształcenie na jednym z poniższych kierunków:

a) Technik agrobiznesu

b) Technik technologii żywności

W przypadku większej liczby uczestników niż zaplanowano pierwszeństwo udziału w projekcie mają uczniowie spełniający kryteria premiujące:

- uczeń kończący proces kształcenia (weryfikacja na podstawie dziennika) – 5 pkt.

- Uczeń, którego rodzina korzysta ze świadczeń Opieki Społecznej – 5pkt.

3. DZIAŁANIA ZAPLANOWANE W RAMACH PROJEKTU:

a) Zajęcia dodatkowe - specjalistyczne:

• Zajęcia przygotowujące do egzaminu zawodowego

• Wyjazdy specjalne do zakładów pracy

• Zajęcia z języka obcego

b) Kursy:

• Barmański

• Obsługi kas fiskalnych

c) Szkolenia:

• Z nowości techniczno – technologicznych w przemyśle spożywczym

• Z nowoczesnych technologii w produkcji rolniczej i ich wpływie na środowisko naturalne

d) Staże zawodowe.

4. PLANOWANE EFEKTY:

Uczestnicy projektu po zakończeniu udziału we wsparciu podniosą swoją wiedzę, umiejętności i kompetencje/kwalifikacje zawodowe. Rozbudowa bazy i oferty dydaktycznej szkoły spowoduje wzrost jej atrakcyjności na tle inny placówek w powiecie ostrołęckim.

 

Proces rekrutacji przeprowadzany będzie w Zespole Szkół Powiatowych w Kadzidle

w dniach 01-20.09.2017 r. w godz.: 8 do 14 z możliwym wydłużeniem terminu.

Zachęcamy do udziału w Projekcie i skorzystania z szansy podniesienia swoich kwalifikacji zawodowych!

 

Ogólna wartość projektu: 696 690,00 zł w tym wartość dofinansowania UE wynosi 627 021,00 zł

Poprawiony: piątek, 26 stycznia 2018 20:42
 


Stopka

Copyright © 2018 Zespół Szkół Powiatowych w Kadzidle. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Joomla! jest wolnym oprogramowaniem dostępnym na licencji GNU GPL.
 

Szkoła w obiektywie

5.JPG

Gościmy

Naszą witrynę przegląda teraz 84 gości 
Jakiej przeglądarki używasz?
 

Licznik odwiedzin

Dzisiaj2
Wczoraj42
Wizyt w tygodniu153
Wizyt w miesiącu1394
Łącznie wizyt111102

Powered by Kubik-Rubik.de
Kadzidło